| 
 Τσαλίκογλου Ε., "Λαογραφικά των Φλαβιανών (Ζιντζί-Ντερέ) Καισάρειας της Καππαδοκίας", Μικρασιατικά Χρονικά, 17, 1980, 146-169 
 | 
	
		| 
 Mauss M., Το δώρο. Μορφές και λειτουργίες της ανταλλαγής, Αθήνα 1999, Σταματοπούλου-Παραδέλλη, Άννα (μτφρ.) 
 | 
	
		| 
 Κακουλές Φ., Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Αι τροφαί και τα ποτά Ε', Αθήνα 1952 
 | 
	
		| 
 Λουκόπουλος Δ., Αιτωλικαί οικήσεις, σκεύη και τροφαί, Αθήνα, Γιάννινα, Δωδώνη 1984 
 | 
	
		| 
 Στεφόπουλος Α., Παραδοσιακές πίττες της Ηπείρου, Αθήνα 1991 
 | 
	
		| 
 Braudel F., Civilisation matérielle, économie et capitalisme , XVe-XVIIIe siecle, 1. Les structures du quotidien. Le possible et l’impossible, Paris 1979 
 | 
	
		| 
 Levi-Strauss Cl., Mythologiques 1. Le cru et le cuit, Paris 1964 
 | 
	
		| 
 Matthaiu A., Aspects de l'alimentation en Grèce sous la domination ottomane. Des réglementations au discours normatif, Frankfurt 1997 
 | 
	
		| 
 Μίχα-Λαμπάκη Α., "Λατρευτικές πίττες της Μεσσηνίας", Πρακτικά Β' Τοπικού Συνεδρίου Μεσσηνιακών Σπουδών, Αθήνα 1984, 232-246 
 |